La sfârșitul săptămânii trecute, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat raportul de evaluare a proiectelor depuse pe submăsurile 9.1 și 9.1a din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

În sesiunea desfășurată în perioada 26 iunie – 30 septembrie 2019, au depus proiecte pentru submăsura 9.1 și 7 grupuri de producători înființate prin proiectul AGRICOOP.

Acestea sunt: Lunca Someșului Mic, Crișana Lact, Someș Codru, din regiunea nord-vest, Biomeat Saschiz, Câmpia Transilvaniei, BioCarpathia Brașov, din regiunea centru, și Dobrogea Sud din regiunea de dezvoltare sud-est.

Pentru submăsura 9.1, „Înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol”, alocarea financiară anuală este de 7.729.354 euro iar pragul minim al punctajului pe care trebuia să îl întrunească o cerere de finanțare pentru depunere era de 10 puncte.

Conform raportului AFIR, toate cele 7 grupuri de producători AGRICOOP au fost declarate eligibile, urmând ca raportul de selecție să fie publicat ulterior.

Lunca Someșului Mic are 14 membri și activează în județul Cluj, în domeniul legumicol. Crișana Lact, o cooperativă cu 13 membri din Bihor, și Someș Codru, cu 25 de membri din categoria fermierilor mici din Maramureș, activează în sectorul zootehnic, în special vaci pentru carne și lapte. Același raport se păstrează și în rândul grupurilor de producători AGRICOOP de pe zona centru, unde două cooperative, Biomeat Saschiz din Mureș și BioCarpathia din Brașov, activează în sectorul zootehnic, iar un grup de producători, Câmpia Transilvaniei, în sectorul vegetal. În zona de sud-est, grupul de producători AGRICOOP, Dobrogea Sud, este recunoscut pentru activitatea pe care o desfășoară în zona agricolă de cultură mare.

Mai multe detalii despre proiect pe www.agricoop.ro sau la consultanții noștri din fiecare regiune.

Servicii de consiliere acordate producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol

Egis România S.A.,București, Sector 1
Str. Dionisie Lupu nr 64-66, et. 1
Telefon: 021 312 24 48 / Fax: 021 312 24 45

© AGRICOOP 2019