Începând din acest an, producătorii agricoli din Olt vor beneficia gratuit de servicii de consiliere în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative. Este vorba despre un proiect finanțat prin fonduri europene, prin care fermierii sunt încurajați să se asocieze în cooperative agricole sau grupuri de producători.

Asocierea fermierilor crește performanța și scade costurile. Pe această idee merg inițiatorii unui proiect implementat în această perioadă de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Promovarea serviciilor de consiliere în rândul micilor producători, cu scopul de a facilita asocierea acestora este obiectivul principal.

În total, la nivel național, 65 de experți în agricultură vor ajunge în toate colțurile țării pentru a-i ajuta pe fermieri să se asocieze. Totodată, li se vor explica beneficiile acestor asocieri.

Proiectul „Servicii de consiliere acordate producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol” este cofinanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Peste 10.000 de fermieri din toată țara vor primi servicii de consultanță, cu scopul final al înființării unui număr de 350 de cooperative agricole, din care minimum opt grupuri de producători locali. Valoarea proiectului este de 16 milioane de lei.

Servicii de consiliere acordate producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol

Servicii de consiliere acordate producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol

Egis România S.A.,București, Sector 1
Str. Dionisie Lupu nr 64-66, et. 1
Telefon: 021 312 24 48 / Fax: 021 312 24 45

© AGRICOOP 2019