05-03-2020, editor: Jkrasicka

http://mir.krakow.pl/artykuly/Wizyta-delegacji-z-Rumunii-w-dniach-25-26-luty-2020r.,12620.html

 

În zilele de 25 și 26 februarie 2020, Camera de Agricultură din Małopolska a găzduit o delegație din România compusă din: directorul EGIS regional România și un angajat al Universității științifice „Vasile Goldis”.

Marți, 25 februarie, au vizitat ferme de legume și grădinărit situate în Złotniki, Tropiszów și Igołomia, comuna Igołomia-Wawrzeńczyce și în Czernichów, comuna Koniusza. Au făcut cunoștință cu metodele de producție a plantelor vegetale și ornamentale. După-amiază, au vizitat o mare fermă situată în Książnice Małe în comuna Koszyce, producând legume, cereale, sfeclă de zahăr, porumb și frunze de tutun.

Ambii domni erau literalmente interesați de tot ce ține de producția agricolă; asociații de fermieri din grupuri de producători, cooperative și asociații, sistem de vânzare directă și promovarea produselor agricole. Au întrebat cu atenție despre utilizarea fondurilor UE, utilizarea împrumuturilor, utilizarea fondurilor pentru producția agricolă și modalitățile de depozitare a produselor agricole. Au observat că, la fel ca în România, există o problemă cu preluarea fermelor de către fermieri tineri.

26.02.2020r. (Miercuri) oaspeții din România s-au întâlnit cu Krystyna Janecka – vicepreședinte al Consiliului de conducere al Camerei Agricole a Voievodatuluji Małopolska MIR și domnul Marek Lenczowski – delegat al Adunării Generale a Ministerului Economiei la KRIR. La întâlnire a participat și Ignat Timar – consul onorific al României la Cracovia. Oaspeților li s-a prezentat o descriere a agriculturii în Polonia, cu un accent deosebit pe agricultura din provincie. Lesser.

După întâlnirea din cameră, delegația din România împreună cu domnul M. Lenczowski au mers la ferma situată în Sierosławice, comuna Nowe Brzesko, care se ocupă de producția mixtă; porci, cereale, porumb, rapiță.

La sfârșitul celei de-a doua zile a vizitei, reprezentanții României au vizitat plantația Institutului Polonez de căpșuni din Tyniec, unde s-au întâlnit cu proprietarul care le-a arătat în jurul plantației și i-a familiarizat cu tehnologia modernă de cultivare a căpșunilor care fructifica repetat.

 

Dorota Korepta-Kura

Biroul MIR Cracovia

Servicii de consiliere acordate producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol

Servicii de consiliere acordate producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol

Egis România S.A.,București, Sector 1
Str. Dionisie Lupu nr 64-66, et. 1
Telefon: 021 312 24 48 / Fax: 021 312 24 45

© AGRICOOP 2019